Soorten interieurstijlen


Wilt u uw nieuwe huis inrichten? Dan bent u vast op zoek naar iets anders en unieks. Zoekt u thematische inspiratie? Het ontwerpen van uw interieur met een innovatief thema is een trend geworden. De soorten interieurontwerp worden hier besproken. Met de combinatie van unieke decoratiestijlen, moderne accessoires en ervaren vakmensen komt een perfect ontwerp tot stand. Met dit verband kunnen jongeren met interesse in creativiteit en ontwerpen het als beroep nemen. De soorten cursussen interieurontwerp zullen nieuwe energie brengen om dit onderwerp te bestuderen. Als je meer wilt weten over principles van interieur design of bekende interieurdesigners neem dan een kijkje verder op de website.

Interieurstijl

Nautische Interieur Stijl

Dit type ontwerp binnen uw huis zal een positieve golf afbeelden. U krijgt een beeld van warm en ontspannen uitzicht. Het nautische decor heeft voorbeelden van cottage of kuststijl decor. Gewoonlijk leggen de ontwerpers de basis van zandkleur of witte kleur. De deskundigen zetten ook een vleugje blauw. Aangezien het thema van de kust is, zijn de gebruikte decoratiematerialen jute touwen, zeilboten, schelpen in een heldere pot, navigatiekaart enz. De ontwerper gebruikt hout in onafgewerkte vorm om een natuurlijk uitzicht te brengen.

Hedendaagse Interieurstijl

Sommige mensen denken dat de moderne stijl de hedendaagse is. Maar in werkelijkheid zijn beide stijlen heel verschillend van elkaar. Maar de ontwerpers gebruiken zowel de moderne als de hedendaagse stijl in een uitwisselbaar patroon. De hedendaagse ontwerpen zijn vloeiender van aard. Dus, dit kan worden gewijzigd volgens het belang van de zoeker. Een paar kenmerken van deze interieurstijl zijn dat natuurlijk licht wordt gebruikt, zeer donkere of zeer lichte houttinten worden gebruikt en er wordt gebruikt gemaakt van metalen accenten.

Traditionele Binnenlandse Stijl

Hier heeft het ontwerp raakvlakken met onze oude klassieker. Het gebruik van houten meubels in de stijl van de traditionele ambachtslieden is een van de elementen. De stijl is ook bekend als de oude school Europese stijl. Hier bevatten de interieurs houten lambrisering en lijstwerk met details. Dit brengt de schoonheid van het klassieke Europese decor naar voren. Antieke stukken worden gebruikt in het ontwerpen maar ook wordt hier gebruikte tegels zijn van fluweel of zijde voor gebruikt. De kleuren zijn sober en stijlvol.

Interieurstijl
Interieurstijl

Moderne stijl van interieurontwerp

De strakke en scherpe lijnen over uw huis ontwerpen zal verbeelden de moderne stijl. De materialen die bij dit soort ontwerpen worden gebruikt zijn meestal glas en staal. Dit ziet er eenvoudig maar zeer mooi uit. U krijgt een nieuwe en frisse uitstraling met het hele decor. Het strakke en unieke ontwerp van meubels kan het hart veroveren van veel mensen die op zoek zijn naar verandering. Elementen die worden toegepast in een modern interieurontwerp:

 • Gedurfde kleurcontrasten of neutraal met primaire kleuren.
 • Effen vloerkleden of geometrische patronen.
 • Open plattegronden.
 • Meubilair met strakke lijnen en een glad en strak oppervlak.
 • Asymmetrisch ontwerp gemaakt met opzet.
 • Een artistieke uitstraling met accessoires.

Industriële interieurstijl

Zoals de naam al doet vermoeden, is dit type ontwerp voor een fabriek, magazijn of iets wat daarmee samenhangt. De ontwerper hoeft het niet te maken zoals het interieur van een huis of kantoor. Er moet een gevoel van onafheid en rauwheid zijn in het uiterlijk van het interieurontwerp. Het geeft een presentatie van de zichtbare baksteen. Elementen in een industrieel interieur ontwerp die vaak worden toegepast zijn, hoge plafons, het gebruik van oud hout om het interieur te bouwen. het zetten van abstracte kunst. Het neutrale kleurenschema zal hier ideaal zijn.

Minimalistisch Interieur Stijl

Dit is een van de nieuwste interieurontwerpen met een minimum aan accessoires en inrichting. Hier krijgt u een beeld van schone elegantie van uw interieur. Er is helemaal geen gedoe. Het ontwerp is voor al die mensen die houden van de essentie van eenvoud. Elementen in een minimalistisch interieur ontwerp:

 • De interieurs moeten eenvoudig zijn.
 • Er worden geen levendige kleuren of prints gebruikt.
 • De meubels in de kamer zijn minimaal.
 • De ruimte binnenin moet voldoende zijn om de sfeer luchtig te maken.
 • Interieurs binnen moeten worden getekend en geplaatst met ultra schone lijnen.
Interieurstijl

Mediterrane interieurstijl

Dit type interieurontwerp is vrij ongewoon in de natuur. Weinig mensen passen deze stijl thuis toe. Het ontwerp vereist veel ruimte. Ook maken de rondingen en het ontwerp het interieur klein van binnen. Dit komt met veel ornamentele stijl. U vindt hier een breed scala aan zuilen en bogen. Elementen van mediterraan interieurontwerp zijn baksteen en tegels, kolommen, bogen, grote balkons in de interieurs, aardetinten, grenzeloze rondingen, groot meubilair.

Middeleeuw Modern Interieurstijl

Dit type interieurontwerp was vrij populair in het midden van de jaren 1900. De unieke uitstraling van de interieurs is iconisch. Mensen kunnen de natuurlijke vormen en figuren zien in de interieurs van dergelijke ontwerpen. De creatie van de interieurs is geïnspireerd door de Eames, Saarien, Jacobsen, Noguchi, en Niemeyer leeftijden.

Elementen van Mid Century Modern Interior Designing:

 • Gegoten kunststoffen worden gebruikt in de interieurs
 • Het gebruik van aluminium en multiplex was erg populair
 • De inrichting is spaarzaam
 • Strakke lijnen binnen de interieurs worden bekeken
 • Retro Deens geïnspireerde afwerking
Interieurstijl

Eclectische interieurstijl

Bij de eclectische inrichting draait alles om energie. Een moderne inrichting en een betoverende uitstraling worden gecombineerd met veel energie om dit eclectische ontwerp naar voren te brengen. De interieurs in deze stijl hebben de gedurfde kleurenpaletten, patronen en texturen. Deze rijke mix maakt het inspirerend. Dit ontwerp is erg populair bij jongeren.

Interieurontwerp in strandstijl

U kunt nu het hele strand in huis halen. Ja, u kunt het gevoel van strand in uw huis krijgen. Het belangrijkste element van de stijl is het schilderen met lichte kleuren. Maak het helemaal wit van kleur. Een vleugje turquoise kleur maakt het zeer aantrekkelijk. Sommige stenen en strand kant decor kan worden geplaatst in het interieur.

 • De achtergrond is geschilderd in witte kleur.
 • Hout en schelpen moet een van de elementen zijn.
 • Het moet licht en luchtig zijn.
 • De raambekleding met glas om een doorkijk te krijgen.
 • Natuurlijke eiken frame wordt gebruikt.
Interieurstijl